Prompt-H

A Prompt-ot 1989-ben alapították magasan képzett informatikai szakértők és akadémikusok, akik erős innovatív energiával és intenzív K+F tevékenységgel rendelkeznek tudományos hátterük alapján. A cégnek két fő részlege van, az egyik a szoftver-hardver fejlesztés, dinamikus webalapú alkalmazások, tartalomkezelő rendszerek és e-learning keretrendszerek tervezése és megvalósítása.

A másik részleg a felnőttképzés, a digitális tanulási tartalmak és az informatikai tantervek fejlesztése. A cég az Intel Corporation-nél dolgozott, az Intel® Teach Elements nemzetközi platform oktatási tartalom szállítójaként, a „Project-Based Approaches” modul magyar verzióját fejlesztői csapatunk szállította.

A Prompt a Magyar Nemzeti Nyilvántartásban meghatározott szakmai informatikai bizonyítványokat ad ki, workshopokat és továbbképzési programokat szervez a 21. század IKT-alapú oktatási/tanulási módszereiről és eszközeiről általános, középiskolai tanárok és felsőoktatási dolgozók számára.

A társaság a Regionális Munkaügyi Hivatallal együttműködve több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a digitális készségek és tudás fejlesztését célzó speciális tréningek lebonyolításában a társadalom különböző korcsoportjaiban (köztük idősebb munkanélküliek, tartósan álláskeresők és anyaság után visszatérő kismamák) , annak érdekében, hogy elősegítsék a munkaerőpiacra való belépést vagy visszatérést.

E tevékenységek eredményeként a Prompt széles körű szakmai partnerséget ápol hazai és nemzetközi szinten, több kutatóintézettel, egyetemmel, általános és középiskolával együttműködve K+F projektekben. A vállalat üzleti folyamatait az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer irányította, de 2013-ban új minőségbiztosítási rendszerre cserélték, a megújított Felnőttképzési Törvény követelményeihez igazodva.

https://www.prompt.hu/