Eredmények

A projekt eredményének keretében kidolgoztuk az informális gondozók számára tartandó online tanfolyam e-learning platformját.

Ennek a projektfázisnak az eredményei a következők: DIGITALIS képzési anyag, amely a projektben kiemelt közösségi fejlesztésen alapul és képzési tartalom az online kurzushoz, amelyet felülvizsgált és 3 nyelvre lefordított a partnerség.
Ez a projekt eredmény a következő igényeket elégíti ki: Az idősebb felnőttek gondozására szolgáló távgondozási eszközöknek és alkalmazásoknak hatalmas piacuk van, de a kínálat országonként eltérő. Az informális gondozók számára releváns tanulási tartalom és kurzus kialakításához szükség van a meglévő digitális eszközök áttekintésére és a megfelelők kiválasztására. Az informális gondozók digitális készségeinek szintjéről nincs statisztika (vagy csak néhány számadat), különösen a szakmai hátterük széles skálája miatt. Ugyanez igaz arra a kérdésre is, hogy mennyire van tudomásuk, és milyen mértékben használják a digitális eszközöket az idősek gondozásában.