Közös digitális egészségügyi szolgáltatások és készségek módszertanának megtervezése az informális gondozók digitális igényeinek felmérésére

Ez a projekt eredmény a következő igényekre ad választ:

  • A távgondozási eszközöknek és alkalmazásoknak hatalmas piaca van az idősebb felnőttek gondozásában, de a kínálat országonként eltérő. Az informális gondozók számára releváns tanulási tartalom és kurzus kialakításához szükség van a meglévő digitális eszközök áttekintésére és a megfelelőek kiválasztására.
  • Az informális gondozók digitális készségeinek szintjéről nincs statisztika (vagy csak néhány számadat áll rendelkezésre), különösen a szakmai hátterük széles skálája miatt. Ugyanez igaz arra a kérdésre is, hogy mennyire van tudomásuk az idősgondozásban alkalmazható digitális eszközökről, és milyen mértékben használják azokat..

Ennek a projektszakaszban, amelynek célja egy megosztott digitális egészségügyi szolgáltatások és készségfejlesztési módszertan kidolgozása a partnerség országaiban az informális gondozók digitális igényeinek felmérésére, a következő konkrét célkitűzések lesznek:

1. célkitűzés: világos képet kapni a női informális gondozók alapvető digitális készségeinek jelenlegi szintjéről a célországokban;
2. célkitűzés: a kísérleti országokban (Görögország és Magyarország) a női informális gondozók által az idősebb felnőttek gondozására széles körben használt digitális eszközök listájának meghatározása és validálása;
3. célkitűzés: annak meghatározása, hogy a női informális gondozók mennyire vannak tisztában az új, szenzoralapú technológiákban, a digitális felügyeleti és távgondozási rendszerekben rejlő lehetőségekkel.

A női informális gondozók digitális igényeinek felmérésével ez a projektszakasz elsősorban a konkrét képzést igénylőket célozza meg. Az ebből a felmérésből származó elemzést és a kézzelfogható eredményeket a projektpartnerek  arra használják, hogy lehetővé tegyék a 2. projektszakaszban megvalósítandó képzési tartalom testreszabott meghatározását.